Historický film
Sekcia, venovaná filmom s historickými témami, tým pádom väčšinou nakrútené na základe skutočných udalostí a ľudí, ktorí kedysi naozaj žili. Občas sa tvorcovia „skutočnou“ históriou nenechajú zväzovať (Gladiátor) a neboja sa polemizovať a prinášať vlastné teórie (Bathory). Inokedy robia skôr rozprávku (Trója), prípadne naopak - sú histórii čo najvernejší verní (Kráľovná Alžbeta, Cromwell). Historické filmy nemusia byť však nutne inšpirované skutočnými udalosťami, iba sa odohrávajú v historicky presne znázornenej dobe (Master and Commander: Na opačnom konci sveta).

Centurion 2?
Historický film
Napísal Ivan Kučera   
Utorok, 04 Január 2011 07:46

Trailer na historický krvák The Eagle (riadne pripomínajúci historický krvák Centurion).

Čítať celý článok...
 
Centurion [6O %]
Historický film
Napísal Ivan Kučera   
Štvrtok, 04 November 2010 16:57

Recenzia na takmer historický krvák Neila Marshall (PSÍ VOJACI) CENTURION.

Čítať celý článok...
 
Robin Hood [4O %]
Historický film
Napísal Ivan Kučera   
Streda, 03 November 2010 07:46

Recenzia na historický veľkofilm Ridleyho Scotta a Russella Crowea ROBIN HOOD.

Čítať celý článok...
 
Čierna smrť [6O %]
Historický film
Napísal Ivan Kučera   
Pondelok, 11 Október 2010 16:57

Recenzia na morový stredoveký horor so Seanom Beanom (PÁN PRSTEŇOV: SPOLOČENSTVO PRSTEŇA, STOPÁR), ČIERNA SMRŤ.

Čítať celý článok...
 
Morový stredovek podľa Boromira
Historický film
Napísal Ivan Kučera   
Utorok, 06 Júl 2010 09:56

Preview trailer na historický horor Black Death so Seanom Beanom (Pán prsteňov, nový Stopár).

Čítať celý článok...
 
Tisícročná včela (80 %)
Historický film
Napísal Ivan Kučera   
Pondelok, 29 Marec 2010 13:11

Recenzia na film TISÍCROČNÁ VČELA. „Znášajú med celé tisícročia. Jedna padne, druhá ju nahradí. Všetko ich nivočí. Mráz i my, ľudia. Ale včelstvo je tu stále. Vari večne.“ Ale čo s tým majú veľryby a či Zanzibar odletel do neba, si už zistite sami.

Čítať celý článok...
 
PREVIEW Centurion
Historický film
Napísal Ivan Kučera   
Streda, 17 Február 2010 07:11

Brit Neil Marshall je nepredvídateľný režisér, ktorý môže nakrútiť blbosť i totálnu špicu. Ako sa od Psích vojakov prepracujete k Pádu do tmy a od neho k Súdnemu dňu a produkcii Pádu do tmy 2? Musíte chcieť.

Čítať celý článok...
 
PREVIEW Robin Hood
Historický film
Napísal Ivan Kučera   
Štvrtok, 17 December 2009 09:04

Duo Ridley Scott/Russell Crowe prináša ďalší spoločný film, dobrodružstvo Robin Hood. Je prekvapivé, akú šialene komplikovanú cestu si očakávaná snímka musela preraziť anglickými sychravými lesmi.

Čítať celý článok...
 
Jánošík - Pravdivá história (60 %)
Historický film
Napísal Ivan Kučera   
Piatok, 13 November 2009 07:07

Lesom sa rozozvučala ozvena vzdialených výstrelov. To sa Rudolf Biermann rozhodol dokázať, že robiť Jánošíka na Slovensku nie vždy znamená tunelovať naše dane. Ako sa film nevydaril? Alebo skôr – vydaril?

Čítať celý článok...
 
PREVIEW Bondovský Viking
Historický film
Napísal Ivan Kučera   
Pondelok, 02 November 2009 07:15

Je pravda, že Vikingovia sú/boli ako národ fascinujúci. No pravidelné nájazdy neschopného Hollywoodu ich strápnili (Vikingovia, Cesta bojovníka). Nádej na „niečo iné“ vzbudzuje Šifra z Casina Royale.

Čítať celý článok...
 
PREVIEW Hali Pahreba naspieval Jánošíka
Historický film
Napísal Ivan Kučera   
Štvrtok, 30 Júl 2009 08:15

Odpísaný a všetkými do morku háku pourážaný projekt producenta Rudolfa Biermanna o slovenskom zbojníkovi/národnom hrdinovi je pripravený na september 2009. Bez srandy.

Čítať celý článok...
 
<< Začiatok < Dozadu 1 2 Dopredu > Koniec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL